We design your future

FUTURO
izdelava mobilnih strani

Mobilne strani so prihodnost spleta. Zaradi dimenzijskih omejitev mobilnih telefonov morajo biti spletne strani zasnovane tako, da omogočajo mobilnim brskalnikom lažje prilagajanje prikazane vsebine (teksta, slik, povezav). Mobilne strani so kompatibilne s telefoni, ki uporabljajo platforme Android, Windows, iOS ali Black Berry. Po besedah predstavnikov Googla, naj bi se na prvih straneh iskalnih zadetkov na mobilnih napravah, prikazovale samo tiste strani, ki so za te naprave prilagojene.

Že imate popolnoma nadgrajeno spletno stran?

Najbolj uporabno za vas bo zagotovo orodje, prek katerega lahko preverite prijaznost vašega spletnega mesta za mobilne uporabnike, najdete pa ga na spodnji povezavi.

TUKAJ PREVERITE PRIJAZNOST VAŠEGA SPLETNEGA MESTA

Google svari pred slabim uvrščanjem za mobilnikom neprilagojene strani!

Od 21. aprila 2015 dalje so se pri Google-u odločili za spremembo algoritmov, zaradi dejstva, da je več kot 50% vseh iskanj v današnjih časih izvedenih preko mobilnih naprav, kot so tablice in pametni mobilni telefoni. Kot sem omenil že zgoraj, veliko iskanj prihaja s strani uporabnikov mobilnih naprav. Če je vaša spletna stran že prilagojena tovrstnim napravam, vas nima kaj skrbeti. Če tega še niste storili, pa to storite čimprej.

Google se močno trudi olajšati iskanja uporabnikom na pametnih telefonih in tablicah in jim narediti boljšo uporabniško izkušnjo. Značka “mobilnikom prijazno” (“mobile-friendly”) in nagrajevanje z višjimi pozicijami na mobilnih iskanjih sta le začetek in Google je zadevo vzel resno. Namreč, ne čaka, da bodo uporabniki sami testirali svojo spletno stran, ampak preko Webmaster Tools orodja pošilja opozorila spletnim urednikom, saj v primeru, da zazna težavo prikazovanja ali delovanja na mobilnih napravah, pošlje sporočilo o možnih posledicah (nižje rangiranje v mobilnih zadetkih iskanja), a tudi navodila, kako to izboljšati.

IZDELAVA SPLETNIH STRANI

GOSTOVANJE

VZDRŽEVANJE SPLETNIH STRANI

Kontakt

Se želite sestati z nami?
Pokličite nas ali nam pišite email.

040 351 766

matej@futuro.si